Sådan kan du få erstatning, hvis dit fly fra Turkish Airlines er blevet forsinket

advertorial

En forsinkelse er virkelig ikke en sjov måde for dig at starte ferien på. Det er rigtig træls at skulle sidde og vente i lufthavnen i længere tid. Har du rejst med Turkish Airlines, er det meget muligt, at du kan få erstatning, hvis dit fly var forsinket – og det behøver faktisk ikke at være så svært at få, som du måske tror, at det er. 

På hjemmesiden flypenge.dk kan du tjekke, om din Turkish Airlines flyforsinkelse berettiger til en erstatning eller ej. Deres beregner tager kun to minutter at bruge. Du bruger derfor ikke mere tid end højst nødvendigt på det.

Hvis du finder ud af, at du har ret til en erstatning, kan du selvfølgelig vælge at gå videre med sagen selv. Du kan dog også vælge at lade flypenge.dk håndtere sagen for dig. Flypenge.dk er nemlig et inkassoselskab, der har specialiseret sig i at få erstatninger tilbage fra flyselskaber. De ved derfor lige, hvordan de skal kontakte selskabet for at få dem til at betale hurtigst muligt. 

image

Hvor meget kan jeg få i erstatning?

Hvor meget du kan få i erstatning, afhænger af, hvor langt du skulle flyve, og hvor meget dit fly var forsinket. Afstandsmæssigt bliver der skelnet mellem, om du fløj under 1500 kilometer, mellem 1500 og 3500 kilometer eller over 3500 kilometer.

Tidsmæssigt skelner man mellem, om dit fly var mellem 3-4 timer forsinket, eller om det var mere end 4 timer forsinket. Dit fly skal have været mindst 3 timer forsinket, for at du kan få erstatning. Du kan dog godt få erstatning, hvis dit fly ankom til lufthavnen mindre end 3 timer forsinket, men der så gik mere end tre timer, før du kunne af flyet. 

Har du fløjet under 1500 kilometer, og var du mellem 3 og 4 timer forsinket, kan du regne med at få 900 kroner i erstatning. Fløj du mellem 1500 og 3500 kilometer og var mellem 3 og 4 timer forsinket kan du få 1400 kroner, og var det over 3500 kilometer kan du få mellem 1000 og 2100 kroner i erstatning.